Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Binnenland

Politie Rotterdam pikt jas zwerver in

In de eerste week van januari heeft een agent van het politiekorps te Rotterdam een jas van een zwerver in beslag genomen. Op de jas was een embleem van een beveiligingsbedrijf te zien, daarom heeft de agent de jas van zwerver ingenomen en retour naar het bedrijf gestuurd. In de gemeenteraad moet de Burgemeester Ahmed Aboutaleb morgen verantwoorden, waarom een jas van de zwerver in beslag wordt genomen, terwijl buiten de temperatuur rond het vriespunt hangt.

De politie trof maandag 7 zwervers aan in een parkeergarage, de zwervers brachten daar de nacht door omdat op straat te koud was. 1 zwerver droeg een jas van een beveiligingsbedrijf met embleem erop, een agent maakte het voorval openbaar op Twitter.

Volgens Marloes Laarschot had de dienders anders moeten optreden. “Dan haal je het embleem eraf. Maar je pakt toch niet een jas af van zwerver als het 5 graden onder nul is.

GroenLinks raadslid Arno Bonte maakt zich boos over optreden van de politie en heeft debat aangevraagd met Aboutaleb morgen.

More in Binnenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top