Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lifestyle

De 9 vulkanische eilanden van het eilandenarchipel Azoren

De eilandenarchipel van Azoren ligt ongeveer 1400 meter van de kust van Portugal. Je vindt hier authentieke dorpjes omringd door prachtige natuur. De eilanden bestaan uit kratermeren, vulkanen, prachtige baaitjes en uitgestrekte bloemenvelden. De eilandarchipel is nog niet ontdekt door het massatoerisme. Je kan nu nog in alle rust de verschillende eilanden ontdekken.

Grote en kleine eilanden
Miguel is met 747km2 het grootste eiland. Het kleinste eiland is Corvo en is slechts 17,1 km2. Op alle eilanden kan je lange wandelingen of fietstochten maken en elk eiland heeft zijn eigen bijzonderheden. Zo vind je op Miguel de Sete Cidades, dit is de grootste krater van de Azoren. Hieromheen bevinden zich groene en blauwe kratermeren. Het eiland Flores (bloemen) wordt zoals de naam al doet vermoeden bekleed met tal van kleurrijke bloemen en watervallen. Het kleinste eiland Corvo bestaat vooral uit rotsformaties en bossen met een zeer idyllisch dorpje als middelpunt.

De Azoren

heeft warme zomers en milde winters en gedurende het gehele jaar komen stevige regenbuien voor. Wees hier dus op voorbereid. De beste maanden om de Azoren te bezoeken zijn mei, juni, juli, augustus en september. Het is dan erg groen en je hebt het minste kans op hevige regen.

Fotobron: Pixabay

More in Lifestyle

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top