Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Achterklap

Japans huwelijk is weinig opwindend

TOKIO – In maar liefst 47,2 procent van de Japanse huwelijken hebben man en vrouw niet of nauwelijks seks met elkaar. Dat heeft weinig te maken met ouderdom, want het is de uitkomst van een groot onderzoek onder Japanners van 16 tot 49 jaar.

Het percentage is een record en ligt 2,6 procentpunt hoger dan het vorige onderzoek, twee jaar geleden. De toets wordt uitgevoerd door het Japanse instituut voor gezinsplanning. Bijna de helft van de ondervraagden had al een maand geen seks met de vaste partner gehad en verwachtte dat dat voorlopig ook niet zou gebeuren.

Het percentage klimt geleidelijk, want bij het eerste onderzoek in 2004 gaf 31,9 procent aan geen seks in het huwelijk te hebben. Experts geven onder meer als reden voor de aanhoudende terugval dat de Japanners door de druk van ‘de ge├»ndustrialiseerde samenleving’ thuis te moe zijn voor intimiteit.

Ruim 22 procent van de vrouwen ervaart seks als ‘lastig’. 35 procent van de getrouwde mannen zegt ’te moe’ voor seksuele gemeenschap te zijn vanwege zijn werk.

More in Achterklap

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top