Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lifestyle

Wat maakt Sardinië een van de meest bijzondere eilanden van Europa?

Het één na grootste eiland in de middellandse zee ligt ten westen van de laars van Italië en recht onder Corsica. Het eiland is ruim 24.000 km2 met een kustlijn van 1850 kilometer. Deze kustlijn bestaat uit de meest paradijselijke baaitjes met witte stranden en bijzondere grotten en kliffen. Bijzonder aan deze stranden is de kleur van de zee. Dit is de meest blauwe zee van heel Europa. Het binnenland bestaat uit een heuvelachtig landschap met zeer uitgestrekt groen platteland. Specerijen worden verbouwd zoals wilde tijm, cactusvijgen en rozemarijn.

De hoofdstad van Sardinië
De blauwe, warme zee leent zich perfect om te gaan zeilen rond het eiland. Van April tot oktober zijn op meerdere plekken zeilboten te huur op het eiland. De meeste reizigers huren een boot in Alghero. Dit is de hoofdstad van Sardinië. Het is een mooie authentieke stad welke stamt uit de 12e eeuw. Je vindt hier mooie smalle steegjes met veel charme en bijzondere architectuur. Hier bevindt zich ook het natuurpark Porto Conte waar mooie wandelingen gemaakt kunnen worden. Het hoogseizoen is in juli en augustus, het is dan erg warm, rond de 35 graden. Echter is het de andere maanden ook zeer aangenaam om te gaan zeilen. De temperaturen zijn dan iets lager maar nog steeds is het erg warm. Deze maanden zijn ook uitermate geschikt om te snorkelen en duiken.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Lifestyle

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top