Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Buitenland

Vermiste vissers na maand dobberen gevonden

ZUID-TARAWA – Een helikopterpiloot die bij de Marshalleilanden speurde naar tonijn, heeft het leven gered van drie vissers en een jongen die honderden kilometers waren afgedreven. Dat meldt Radio New Zealand donderdag. De gewaarschuwde bemanning van een groot vissersschip heeft de vier opgepikt.

De piloot zag eerst een boot met drie vissers, afkomstig uit de eilandrepubliek Kiribati. Zij waren 28 dagen geleden op drift geraakt. Even verderop zag de piloot nog een boot met daarop een 14-jarige jongen uit Zuid-Tarawa, de hoofdstad van Kiribati. De jongen was elf dagen geleden afgedreven tijdens vloed en had problemen met zijn motor. Hij had al die dagen niets gegeten. De andere drie vissers hielden zich in leven door het eten van vis, gevangen met hun vistuig. Het was hun eerste vistocht.

De vier die nu op de Marshalleilanden verblijven, zullen zaterdag terugkeren naar Kiribati. De republiek ligt in de Stille Oceaan en bestaat uit een serie atollen en eilanden en beslaat een oppervlakte van meer dan drie miljoen vierkante kilometer, voornamelijk zee.

In 2014 werden vissers uit Kiribati na 33 dagen ronddobberen gered door de kustwacht van de Verenigde Staten.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Buitenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: