Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lifestyle

Bezoek Parque Nacional Sierra de Grazalema voor een actieve vakantie in Spanje

Vanaf de kust in Spanje besef je niet dat je ook zo dichtbij Parque Nacional Sierra de Grazalema. In de bergen van dit national park vind je echt rauwe natuur waar de hertjes vrij rondlopen. Te midden van deze prachtige natuur vind je af en toe een klein pittoresk dorpje met uiterst vriendelijke bewoners. De dorpjes worden ook wel Pueblos Blancos genoemd omdat vrijwel elk huisje wit is. De dorpen Zahara en el Bosque en Grazalema worden het meest bezocht. De meeste toeristen vinden hier een hotel, vanuit deze standplaats kan de rest van het park bezocht worden. Hier zijn ook de meeste restaurants en barretjes te vinden.

National park
Het national park is ideaal voor de actieve vakantieganger. In 1977 is het ruim 535 km grote park tot biosfeerreservaat benoemd. De rauwe bergtoppen hebben een hoogte van 250 tot 1600 meter. Het meest spectaculaire ravijn van het park wordt de groene keel genoemd. Hier kan je lopen tussen enorm hoge steile wanden. De wanden bereiken op een zeker punt een hoogte van 400 meter. De bergen hebben diepe kloven, gigantisch uitgestrekte groene wijngaarden en mooie golvende hellingen. Een mooie omgeving dus ook te wandelen of te fietsen. Daarnaast kunnen avonturen abseilen tegen de steile bergwanden en nog veel meer spannende bergsporten.

Continue Reading

More in Lifestyle

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: