Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Buitenland

Duitser loopt marathon Hamburg-Shanghai

HAMBURG – Voor sommigen is de gang van de bank naar de koelkast al een opgave, voor de Duitse hardloper Kai Markus Xiong is alleen de maan te ver. Hij presenteerde vrijdag zijn definitieve plan voor een marathon van Hamburg naar Shanghai en zal grotendeels de zijderoute volgen. De 44-jarige atleet heeft zich ten doel gesteld de tocht van zeker 12.000 kilometer tussen beide partnersteden in 235 dagen te volbrengen.

Kai Markus start op 12 maart en rent van Duitsland via Polen, Wit-Rusland, Rusland, Kazachstan, Oezbekistan, Kirgizië naar de eindbestemming in China. Hij heeft zich voorgenomen per dag zeven tot tien uur te lopen en daarin tussen de 60 en 80 kilometer af te leggen. Na zeven tot negen etappes neemt hij een dag rust om de cultuur van de streek op te snuiven. De superatleet denkt onderweg dertig à veertig paar schoenen te verslijten. Hij wordt begeleid door een vriend in een Volkswagen, een kever uit 1984 die volgens de eigenaar ook maar blijft lopen.

Continue Reading
Advertisement

More in Buitenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top