Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Buitenland

Waterkraan lekt fuchsia

ONOWAY – Dat kraanwater soms enigszins gekleurd is, komt wel vaker voor. Inwoners van de Canadese stad Onoway keken echter verbaasd en geschrokken op toen er felroze water uit de leiding kwam. Fuchsiakleurig, zeiden de kenners.

De geschrokken inwoners werden gerustgesteld door burgemeester Dale Krasnow, die onmiddellijk verzekerde dat er geen gevaar voor de volksgezondheid bestond. De waterkleur werd bepaald door het gebruik van potassium permanganate, een chemisch middel waarmee het drinkwater in de reservoirs onder meer van ijzer wordt ontdaan.

Hoe het permanganate, dat prachtig fuchsiakleurig is, voorbij de reservoirs is gekomen, onderzoekt het waterbedrijf nog, aldus Canadese media.

ANP Buzz

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Buitenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: