Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lifestyle

5 tips om te stoppen met roken

Steeds minder mensen in Nederland roken. En dat heeft een reden. De schadelijkheid van sigaretten wordt steeds duidelijker, het is super ongezond, nergens mag meer gerookt worden en het stinkt. Lukt het toch nog niet om te stoppen dan volgen hier een aantal waardevolle tips.

1. Blijf bezig. Door andere activiteiten te ondernemen vermijd je terug te vallen in je oude ritueel waar een sigaret bij hoort. Rookte je bijvoorbeeld altijd een sigaret tijdens je bezoekje aan de kroeg? Verruil dit dan eens voor een totaal andere activiteit. Ga bijvoorbeeld naar de sportschool en sla twee vliegen in een klap.
2. Download een “stoppen met roken” app. Er zijn veel verschillende apps te vinden welke jou kunnen helpen bij het stoppen met roken. Op deze apps wordt onder andere aangegeven hoelang je al gestopt, hoeveel sigaretten je al niét gerookt hebt en hoeveel geld je hebt uitgespaard. Dit motiveert je om door te gaan en geen sigaret aan te steken. Je wil toch niet weer helemaal bij nul beginnen?
3. Verwen jezelf met leuke dingen. In het begin zullen er ongetwijfeld moeilijk momenten ontstaan, probeer deze zo leuk mogelijk voor jezelf te maken. Hoeveel geld heb je ondertussen uitgespaard door niet te roken? Ga dit bedrag lekker spenderen om jezelf te belonen.

Foto afkomstig van Pixabay

Continue Reading
Advertisement

More in Lifestyle

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: