Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Internet

Duits cyberleger kan ook aanvallen

NONN (ANP/DPA) – Het nieuwe Duitse cyberleger moet naar de mening van minister van Defensie Ursula von der Leyen ook kunnen terugslaan op het slagveld van het internet. ,,Als het netwerk van de strijdkrachten wordt aangevallen dan moeten we ons verweren”, zei de CDU-politica woensdag tijdens de officiële oprichting van een nieuwe eenheid in Bonn. ,,Zodra een aanval het functioneren en de inzetbaarheid van het leger in gevaar brengt, dan moeten we ons ook offensief verdedigen.”

Het cyberleger zal na de zomer ongeveer 13.500 militaire en civiele medewerkers tellen. Het nieuwe onderdeel staat op gelijke hoogte met de landmacht, marine en luchtmacht. Het Duitse leger bundelt met dit initiatief de al bestaande IT-structuren. De computersoldaten moeten het communicatienetwerk en de wapensystemen beschermen, maar ook tot aanvallen in staat zijn.

Foto eigendom: Pixabay

Continue Reading

More in Internet

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: