Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lifestyle

Ontspannen door creatieve activiteiten te ondernemen werkt positief op geest

Het is belangrijk van tijd tot tijd even echt helemaal te ontspannen. Maar wat helpt je nou echt om helemaal tot rust te komen? Natuurlijk is het leuk om je sociale contacten te onderhouden en je vrienden veel te zien. Natuurlijk is het fijn om hard te werken en begaan te zijn met de werkzaamheden die je doet. Maar kom je ook nog aan ontspannen toe? Voor de meeste mensen werkt ontspannen het best wanneer je echt een momentje voor jezelf neemt en in je eentje een activiteit onderneemt.

Creatieve activiteiten
Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat we veel energie halen uit het ondernemen van creatieve activiteiten. Met stip op nummer een staat koken, veel mensen halen hier veel rust uit. Daarnaast werken creatieve activiteiten zoals tekenen, breien, puzzelen en schrijven vaak ook zeer positief uit op je gemoedstoestand. Tijdens het ondernemen van deze activiteiten denk je even alleen aan het uitvoeren van de activiteit. Je geeft je hersenen even vrij van werk of andere zaken die je normaal gesproken bezighouden. Dus, zware dag op werk gehad? Bak een lekkere taart!

Foto bron; Pixabay.

Continue Reading
Advertisement

More in Lifestyle

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: