Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lifestyle

De unieke wijken van Lissabon

Wie in Lissabon is geweest, weet dat je aan een dag niet genoeg hebt om de hele stad te zien. De stad zit boordevol leuke wijken met allen een eigen karakter. De meeste mooie wijken vind je in het historische gedeelte van de stad maar neem ook de tijd om uit te wijken naar gebieden net buiten het centrum. Ook hier vind je bijzonder leuke buurten.

Historische winkelpanden en het klooster
De volkswijk Alfama is een van de wijken die weinig schade heeft geleden aan de aardbeving in 1755. Hierdoor vind je nog pittoreske smalle straatjes met originele trappen en historische winkelpanden. De wijk bevindt zich vlakbij het het Castelo de São Jorge. Hoogtepunten in deze wijk zijn de Sé Catedral en het klooster van São Vicente de Fora.

De prachtige wijk Bélem
Vanuit het centrum van Lissabon ben je in minder dan 10 minuten in Bélem. Deze wijk ligt aan de Taag en is bekende vanwege de vele ontdekkingsreizigers die hier hun tocht begonnen. Het voormalige vissersdorp staat vol met monumenten uit deze tijd. Naast de monumenten vind je hier ook prachtige tuinen om even uit te rusten van je wandeling. Vergeet niet de lokale lekkernij te proberen wanneer je hier bent. De zoete Pastéis de Belém zijn gebakjes van bladerdeeg gevuld met crème brûlée.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Lifestyle

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: