Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Internetbedrijven laks met aanpak haatzaaien

BRUSSEL (ANP) – Circa 59 procent van haatzaaiende boodschappen op internet worden door Facebook, YouTube, Twitter en Microsoft verwijderd na melding. Maar slechts 51 procent van meldingen door internetgebruikers over haatdragende content en oproepen tot geweld wordt door de internetbedrijven binnen 24 uur op illegaliteit beoordeeld.

Dat verklaart EU-commissaris Vera Jourova (Justitie) donderdag in een evaluatie, precies een jaar nadat de internetbedrijven en de Europese Commissie een gedragscode ondertekenden. Die moet helpen radicalisering bij jongeren tegen te gaan en racisten die online haat proberen te verspreiden de pas af te snijden. Andere socialemediabedrijven en onlineplatforms hebben zich aangesloten bij het initiatief.

Jourova vindt dat het de ,,goede kant’ opgaat maar dat er meer moet worden gedaan. Afgesproken was dat ,,de meerderheid” van meldingen binnen 24 uur wordt afgehandeld.

Volgende week vergaderen de EU-ministers van Justitie over het onderwerp.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: