Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Binnenland

Praatpalen te koop voor 299 euro

GELDERMALSEN – Van de 3300 gele praatpalen die vanaf zaterdag buiten werking worden gesteld, zijn er vijfhonderd beschikbaar voor verkoop aan geïnteresseerden. Dit meldt Ecoleon, de organisatie achter de herbestemming van de palen, in samenwerking met Rijkswaterstaat. De palen zijn vanaf 1 juli te bestellen via koopeenpraatpaal.nl, er hangt een prijskaartje aan van 299 euro.

Honderd praatpalen gaan naar Domeinen Roerende Zaken, het verkoopkantoor van spullen van de overheid. Enkele palen worden geschonken aan musea die een link hebben met verkeer of telecom, zoals het DAF museum en het Openluchtmuseum in Arnhem.

De resterende praatpalen (ongeveer 2700) krijgen een nieuw leven. Ecoleon tovert de praatpalen om tot laadpalen voor elektrische auto’s en fietsen, informatiepalen in de openbare ruimte en waterpalen, openbare watertappunten. De nieuwe palen behouden grotendeels het uiterlijk van de oude praatpalen.

Op de website van Ecoleon kunnen nog steeds ideeën worden achtergelaten voor nog meer toepassingen. De teller staat volgens het bedrijf al op meer dan duizend reacties.

Continue Reading
Advertisement

More in Binnenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top