Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Buitenland

Rusland en China benadrukken belang ‘Parijs

MOSKOU (ANP/RTR) – Rusland en China hebben donderdag hun steun uitgesproken voor het klimaatverdrag van Parijs. Dat gebeurde terwijl de internationale gemeenschap gespannen afwacht of de Amerikaanse president Donald Trump zijn land wil terugtrekken uit het internationale akkoord.

Een woordvoerder van de Russische regering benadrukte donderdag dat zijn land ,,veel waarde hecht” aan het klimaatakkoord, dat de opwarming van de aarde moet tegengaan. ,,Maar het spreekt voor zich dat de effectiviteit van deze overeenkomst waarschijnlijk afneemt als de belangrijkste spelers niet meer meedoen”, voegde hij toe.

Ook China lijkt niet van plan te zijn terug te krabbelen. De Chinese premier Li Keqiang zei in Berlijn dat zijn land ,,staat voor zijn verantwoordelijkheden op het gebied van klimaatverandering”. Hij deed die uitspraak tijdens een gezamenlijke persconferentie met bondskanselier Angela Merkel, die verheugd reageerde op de mededeling.

More in Buitenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: