Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Baas Amazon is rijkste mens ter wereld

Jeff Bezos

NEW YORK – De topman van webwinkel Amazon Jeff Bezos is Bill Gates voorbijgegaan als rijkste man ter wereld. Dat blijkt uit de miljardairsindex van het financiële persbureau Bloomberg en zakenblad Forbes.

Lees ook: Drones van Amazon.

Voormalig Microsoft-baas Gates voerde de lijst al sinds mei 2013 aan. Bezos zat hem de laatste maanden echter al op de hielen, mede omdat de beurskoers van Amazon is opgelopen. Daardoor groeide ook het vermogen van Bezos, die veel aandelen heeft. De 53-jarige Bezos was donderdagmiddag in totaal goed voor 90,9 miljard dollar. Dat is omgerekend bijna 78 miljard euro. Gates, die 61 is, moest het doen met een nettowaarde van 90,7 miljard dollar.

Bezos begon in 1994 de webwinkel Amazon.com. Hij is ook de man achter ruimtevaartbedrijf Blue Origin en eigenaar van de grote krant The Washington Post. Verder heeft hij geïnvesteerd in bedrijven als Airbnb, Twitter en Uber. In 1998 stak hij een kwart miljoen dollar in de toen nieuwe zoekmachine Google. Het aandelenpakket dat hij in ruil kreeg, is nu miljarden waard.

(ANP/BLOOMBERG)

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: