Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Buitenland

Nederlander vast wegens beledigen Erdogan

Erdogan

DEN HAAG (ANP) – Een Nederlands-Turkse man is in Turkije gearresteerd op verdenking van belediging van president Recep Tayyip Erdogan. Dat bevestigt het Ministerie van Buitenlandse Zaken maandag na berichtgeving in dagblad Trouw.

De man is vorige week onmiddellijk bij aankomst op het vliegveld van Istanbul opgepakt. Volgens de aanklacht heeft hij Erdogan op sociale media een ,,dief” en ,,dictator” genoemd. Ook zou hij zich kritisch hebben uitgelaten over de politieke situatie in het land.

De echtgenote en kinderen van de man werden opgepakt, maar snel vrijgelaten. De man zat vast voor verhoor en is in de loop van vorige week vrijgelaten, maar mag Turkije niet verlaten. Het ministerie kreeg afgelopen vrijdag een anonieme melding over de arrestatie en zegt de identiteit van de man nog niet te kennen.

More in Buitenland

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top