Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Sire: Laat jongens weer jongens zijn

spelende kind

2016-06-23 15:45:25 SCHEVENINGEN – Jongens springen in het water in de haven van Scheveningen. ANP REMKO DE WAAL

DEN HAAG – We zijn tegenwoordig te bang dat jongens thuiskomen met een kapotte broek. Dat zegt de Stichting Ideële Reclame (SIRE), die deze week met een campagne begint om jongens weer de ruimte te geven die ze nodig hebben en ze te laten stoeien en ravotten. Dat is hard nodig, want als ze zich niet op die manier kunnen ontwikkelen, gaan ze onderpresteren, zegt Sire.

Er is momenteel een tendens om ‘jongensgedrag’ minder te waarderen, aldus Sire. ,,We remmen jongens soms te veel af in hun gedrag, zo leren zij minder uit eigen ervaring en dat remt hen in hun ontwikkeling”. Jongens ontwikkelen zich echter het best door zelf te ontdekken, te experimenteren, risico’s te nemen en veel te bewegen.

Volgens Sire zeggen experts dat jongens die worden afgeremd zich gaan afsluiten, minder zelfvertrouwen krijgen, gaan denken dat het niet uitmaakt wat ze doen, sneller hun concentratie verliezen en hun motivatie verliezen.

(ANP)

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top