Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Sport

Volleybalsters naar finale World Grand Prix

CUIABÁ (ANP) – De Nederlandse volleybalsters mogen vanaf 2 augustus in China aan het finaletoernooi van de World Grand Prix deelnemen. Ze hadden zondag voldoende aan een moeizame zege op België in het Braziliaanse Cuiabá: 3-2 (29-27 18-25 25-12 22-25 15-8).

Oranje had een zege nodig na twee nederlagen op rij tegen de Verenigde Staten (3-1) en Brazilië (3-1). Door de gewonnen ontmoeting met België strijdt de ploeg van bondscoach Jamier Morrison over anderhalve week met gastland China, Servië, Amerika, Brazilië en Italië om de winst van de World Grand Prix, die het in 2007 al eens won.

Nederland beleefde een moeizame start tegen België. In de eerste set knokte de ploeg zich van een achterstand van 24-21 nog naar setwinst (29-27). België won de tweede set afgetekend (25-18) en merkte in de derde set voor het eerst dat Nederland veel meer kwaliteit heeft (25-12). Oranje grossierde in de vierde set opnieuw in fouten (25-22), maar stelde in de beslissende vijfde set net op tijd orde op zaken. ,,Het ging zeker niet makkelijk maar uiteindelijk heeft onze opslag op de beslissende momenten het verschil gemaakt”, concludeerde een opgeluchte aanvoerster Maret Balkestein-Grothues.

Continue Reading
Advertisement

More in Sport

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top