Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

‘Don’t Be a Sucker’ filmpje uit 1947 gaat viraal

Afgelopen weekeinde heeft de hele wereld kunnen zien dat de rechts-extremisten nog steeds bestaan, ook in het land van United states of America. Nazi-vlaggen, witte punthoofden en andere extreem-rechtse spullen werden meegenomen naar Charlottesville om te demonstreren tegen verwijdering van beelden van ‘Generaal Edward E Lee’ en de Confederatie (Zuidelijke staten). Natuurlijk kwam extreem linkse groeperingen opdagen om te gaan rellen tegen de nazi’s wat daarna resulteerde in 1 dode en tientallen gewonden door een aanslag met de auto door twintigjarige James Fields uit Ohio.

Lees ook: Dode bij extreem rechtse betoging | Heli-crash bij Charlottesville.

‘Don’t Be a Sucker

‘Don’t Be a Sucker’ is een Amerikaanse filmpje, De korte film is in 1943 gema akt tijdens de oorlog en 1947 door de Amerikaanse defensie uitgezonden op televisies. In het filmpje wordt het uitgelegd hoe ‘fascisme’ werkt en is door de gebeurtenissen in Charlottesville trending op de sociale media.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: