Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Eigenaar gezonken duikboot gearresteerd

KOPENHAGEN (ANP/DPA) – De eigenaar en ontwerper van een onderzeeër die voor de kust bij Kopenhagen zonk, is gearresteerd op verdenking van moord dan wel dood door schuld. De kapitein zelf werd gered, maar een Zweedse journaliste staat als vermist te boek. Een vriend van haar sloeg alarm. ,,De vrouw was vermoedelijk aan boord”, zei een woordvoerder van de Deense politie.

De verdachte ontkent. Hij vertelde de Zweedse donderdagavond laat te hebben afgezet op een eilandje in de haven van de Deense hoofdstad voordat zijn duikboot reddeloos ten onder ging. ,,Ik maakte een proefvaart om een paar dingen te testen. Er is wat misgegaan met een ballasttank”, zo citeerde persbureau Ritzau hem.

Na de melding van het ongeluk zijn reddingsdiensten met twee helikopters, drie marineboten en een aantal privévaartuigen op zoek gegaan. Duikers ontdekten het wrak vrijdagmorgen op een diepte van 7 meter. Doordat het niet stabiel op de bodem lag, konden ze niet naar binnen. Er is onderzoek gaande hoe de 18 meter lange UC3 Nautilus, in 2008 van stapel gelopen, kan worden gestabiliseerd en gelicht. De verdachte schipper wordt zaterdag voorgeleid.

Continue Reading
Advertisement

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: