Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Grossarltal afgesloten na zondvloed

GROSSARL (ANP/DPA) – Het Grossarltal in Oostenrijk, geliefd bij toeristen, is zondag door overvloedige regenval van de buitenwereld afgesloten geraakt. Volgens de politie is de weg naar Sankt Johann im Pongau versperd door ernstige wateroverlast en modderlawines. Die sleurden zelfs auto’s mee. De opruimwerkzaamheden zijn in volle gang, maar het slechte weer in de regio is nog niet voorbij.

Verscheidene mensen die om medische redenen met spoed het dal uit moesten zijn met een helikopter of vrachtwagen naar een ziekenhuis gebracht. ,,Ik heb veel meegemaakt, maar dit nog nooit”, schetste de brandweercommandant de situatie.

De Grossarler Ache is op verschillende plaatsen buiten haar oevers getreden. Hotelgasten zochten hun toevlucht op de bovenste verdiepingen om het droog te houden, andere toeristen vonden onderdak in de noodopvang. Er zijn geen meldingen van slachtoffers.

Continue Reading
Advertisement

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: