Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Wrak oorlogsschip USS Indianapolis gevonden

WASHINGTON (ANP) – Onderzoekers hebben het wrak van de USS Indianapolis, een Amerikaans oorlogsschip uit de Tweede Wereldoorlog dat op 30 juli 1945 tot zinken werd gebracht in de Stille Oceaan, teruggevonden. Het schip ligt op een diepte 18.000 voet (5,5 kilometer) onder het oppervlak van de oceaan, zei de marine.

oorlogsschip

De kruiser had onderdelen geleverd voor één van de atoombommen die op het einde van de Tweede Wereldoorlog op Japan werden gegooid. Tijdens de terugreis werd het schip, met 1196 opvarenden aan boord, getorpedeerd door een Japanse onderzeeër. Het zonk in twaalf minuten.

Zo’n achthonderd opvarenden wisten het zinkende schip te verlaten. Uiteindelijk werden 316 zeelui vijf dagen later uit het water gehaald. De rest was overleden, door uitputting, uitdroging, verdrinking of aanvallen van haaien.

Continue Reading

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top