Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

AntiFa laatste jaren steeds gewelddadiger

More dead cops

More dead cops

Afgelopen zaterdag waren duizenden tegendemonstranten bijeen gekomen in Boston om te protesteren. Er was een kleine rechtse demo, maar de demonstratie werd snel afgebroken wegens grote opkomst van de tegenbeweging. Honderden protestenborden gingen mee naar de oude auto-industriestad, er valt genoeg te lezen: ‘Black lives matters’, ‘Fight fascist’, ‘White people suck’ en nog heel meer. De demo in Boston om te gaan strijden voor meer vrijheid kan goed zijn, mits hetzij vredig verloopt. Maar als AntiFa besluit mee te protesteren, het ontaardt bijna altijd in rellen. Ze houden geen rekening mee met andere omstanders. Ze opereren bijna altijd anoniem met gezichtsmaskers. AntiFa zegt geen vuurwapens te gebruiken, maar wel slagwapens, flessen urine, stinkbommen, pepperspray en meer. Sinds de dood van Trayvon Martin groeit de afkeer tegen alles wat regeringsgerelateerd is, AntiFa groeit mee.

Een activist van AntiFa gebruikt hakbijl als wapen. Bron Twitter.

Bruin in opkomst
De extreem-rechtse betoging van nazi’s in Charlottesville op 13 augustus heeft veel stof doen oplaaien, met de nazivlaggen en brandende fakkels veranderde de Amerikaanse stad tijdelijk in Welthauptstadt Germania (wiki). De buitenwereld sprak heel veel afschuw uit over de neonazi’s van Charlottesville. Een persoon doorboorde met zijn auto de linkse tegendemo, met als gevolg 1 dode. Rechterkant is boos in Amerika wegens onvrede over immigranten, islam en Obama. Sinds Donald Trump zich kandidaat stelde voor het presidentschap van Amerika is de conservatieve beweging en Alt-right gegroeid.

“Meer agenten dood”

Onder voormalige president Barack Obama brak een soort kleine burgeroorlog uit tussen de agenten en Afro-Amerikanen. In 2013 werd agent George Zimmerman vrijgesproken voor doodschieten van Afro-Amerikaan Trayvon Martin een jaar eerder. Sindsdien verzet de ‘Black Lives Matters’ beweging tegen alle vormen van geweld. In 2014 schoot een donkere man twee agenten dood in New York. Sindsdien is er veel argwaan tussen de agenten en Afro-Amerikanen

Linda Sarsour & Women’s March
Sarsour is een Palestijnse activist en was voormalig hoofd van Arab American Association of New York. De moslima wilt Sharia invoeren in VS om alle vrouwen onder de islamitische wetgeving te scharen. Sarsour is de mede-oprichter van van de Women’s March. Er kwam een serie protestmarsen tegen Trump. Aanleiding voor de protesten waren de vrouwonvriendelijke en seksistische uitspraken van president Trump. De democraten en AntiFa lopen mee in de Women’s March.

Steve Bannon
Met de hulp van Bannon kon Donald J Trump op het stoel zitten van het ‘Oval Office’ in the White house. Bannon was voor de presidentrunning van Trump voorzitter van zeer conservatieve website Breitbart. Trump benoemde Steve na zijn overwinning tot chef-strateeg in het White house. Tijdens de running tussen Hillary Clinton en Trump, de kandidaten toen zich op om de 45ste president van VS te worden, groeide de afkeer onder links Amerika vanwege Bannon. De voormalig Breitbart voorzitter had mogelijk vermeende racistische en anti-semitische uitspraken gedaan. Intussen heeft Trump Bannon ontslagen.

Gevaarlijk cocktail
BLM, Charlottesville, Steve Bannon, President Trump, Women’s March, Linda Sarsour, Alt-Right & AntiFA. Er is al heel veel besproken hoe extreem de neo-nazi’s zijn, het journaals berichten dagenlang over opkomende populisme in de Verenigde staten van Amerika. De kranten drukken alles af over Trump. De sociale media is onderhevig vanwege censuur, Facebook en Twitter nemen mensen aan om het nieuws te controleren. Wie de media controleert, weet niemand. ‘Extreem recht’ is slecht, maar hoe slecht is ‘Extreem links’.

1 mei betoging in Parijs, AntiFa doet mee. Met molovcocktails.1 mei parijs met molotovcocktails


Bekijk meer video’s van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Berkeley.

Een persoon heeft fles urine in zijn tas tijdens protest in Boston. (Augustus 2017)
fles urne

UC Berkeley Milo Yiannopoulos Evenement.

Nederland
Sinds 2010 monitort de Nederlandse AIVD (Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst) alle groeperingen van AFA en ANTIFA. Er werd een brief verzonden naar alle Nederlandse burgemeesters over de gewelddadige werkwijze van AFA. AFA was hier niet mee eens, in hun ogen zijn alle protesten tegen extreem rechts goed. Volgens de AIVD spelen antifacistische organisaties als de AFA en Kafka een rol bij het overdrijven van gevaar van extreemrechts. De Nederlandse AntiFa gebruikt wel minder geweld dan de Amerikaanse evenbeeld.

AntiFa en krakers demonstreren in Amsterdam tegen Edwin Wagensveld en Pegida. Er werd een bom gelegd. (februari 2016)

Zwart Blok

De knokploeg van AntiFa, sinds de jaren 90 is de Zwart Blok groepering actief. Hun kenmerk: Extreem geweld. De groep bestaat voornamelijk uit anarchisten. De beweging heeft haar wortels in Duitsland, daar zijn ze actief onder de naam “Schwarzer Block”. Hun doel: Neo-nazi’s aanvallen of alles wat rechts is. In Juli 2017 trok de “Schwarzer Block” beweging de aandacht van de hele wereld vanwege extreem geweld in Hamburg tijdens G20 summit.

White people suck

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: