Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Ajaxfans kunnen demonstreren bij Malieveld

DEN HAAG (ANP) – Ajaxfans kunnen zondag demonstreren op de Koekamp, vlak bij het Malieveld. Dat maakte burgemeester Pauline Krikke van Den Haag woensdag bekend. De Ajaxsupporters wilden op het Spuiplein demonstreren, omdat ze 20 september het bekerduel van hun club tegen Scheveningen niet kunnen bijwonen in het Haagse ADO-stadion.

Volgens een woordvoerder van Krikke kunnen de supporters niet op het Spuiplein terecht, omdat daar al een ander evenement is.

De Ajaxfans zijn boos dat de wedstrijd in het ADO-stadion is. Ze zijn hier niet welkom, omdat vrijwel gelijktijdig ADO-fans vanaf dit stadion met een groot aantal bussen vertrekken naar Rotterdam voor een bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Daardoor zouden supportersstromen door elkaar kunnen lopen.

Protest

Ajax tekende dinsdag bij de KNVB protest aan tegen de locatie, maar vond geen gehoor bij de bond.

De gemeente Den Haag houdt zondag rekening met de komst van zo’n 250 Ajaxsupporters, aldus de woordvoerder.

Foto via Pixabay.oete

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: