Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

‘Geen Noors walvisvlees in Europese havens’

walvis op Noorse walvisjacht boot

EPA/GLENN LOCKITCH / SEA SHEPHERD HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

STRAATSBURG (ANP) – Havens in EU-landen moeten schepen met Noors walvisvlees weren. Een voorstel van de Partij voor de Dieren hierover kreeg dinsdag in Straatsburg brede steun van het Europees Parlement.

De EU moet er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de doorvoer stopt, aldus de parlementariërs. Zij riepen Noorwegen, dat geen EU-lidstaat is, ook op te stoppen met de walvisjacht, die sinds 1986 wereldwijd is verboden.

Volgens PvdD-Europarlementariër Anja Hazekamp werd vorig jaar oktober zo’n 3000 kilo Noors walvisvlees naar Japan verscheept via havens in Duitsland, Frankrijk en Malta. ,,Een verschepingsverbod maakt de handel in walvisproducten moeilijker en ontmoedigt op die manier ook de jacht.’’

Bekijk ook: De vliegende walvis.

Noorwegen staat dit jaar de vangst toe van 999 walvissen, ruim 100 meer dan in 2016. Ook in Japan en IJsland wordt op de zeezoogdieren gejaagd. Deze landen wijzen kritiek van de hand en stellen dat een deel van hun bevolking hiervan leeft. Volgens de Noren gaat het goed met de populatie dwergwalvissen.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: