Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Bitcoin stijgt weer na een jaar vol depressies

Voor het eerst sinds juni vorig jaar heeft Bitcoin een waarde van meer dan 30.000 dollar (ongeveer 27.500 euro) bereikt. Op maandagavond piekte de grootste digitale valuta ter wereld op 30.193,25 dollar, wat mogelijk te wijten is aan de verwachting dat de inflatiecijfers in de Verenigde Staten deze week gunstig zullen zijn. Als de Amerikaanse inflatie inderdaad meevalt, zou de rente niet verhoogd hoeven te worden, wat gunstig zou zijn voor beleggers.

Waarde bitcoin

De waarde van andere digitale munten, waaronder de op een na grootste, ether, is ook gestegen. Ether heeft nu een koers van ruim 1.920 dollar, wat de hoogste koers is sinds augustus vorig jaar. Dit wordt deels toegeschreven aan een aankomende update op woensdag. In 2020 daalden de koersen van digitale valuta sterk door onder andere het faillissement van handelsplatform FTX. Maar inmiddels hebben cryptovaluta een groot deel van dat verlies weer goedgemaakt, hoewel ze nog ver verwijderd zijn van eerdere hoogtepunten. Bitcoin bereikte vorig jaar bijvoorbeeld een koers van boven de 40.000 dollar en in het jaar daarvoor zelfs boven de 60.000 dollar.

Continue Reading
Advertisement

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top