Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Eftelingmuziek werkt tegen overlast A’dam CS

AMSTERDAM – De muziekjes van bekende figuren van het attractiepark de Efteling hebben rust gebracht in de IJ-passage op het Centraal Station in Amsterdam. Na sluiting van de winkels bleven er nog veel mensen hangen in de passage om onder meer te slapen. De winkeliers wilden daar wat aan doen en vatten het plan op om muziek af te spelen. De NS besloot daaraan mee te werken.

Sinds april zijn er muziekjes uit de Efteling te horen en de winkeliers merken dat het helpt en dat het een stuk rustiger in in de passage. ”Het had net zo goed een andere muziek kunnen zijn. Maar het is een vriendelijke manier om de passage onaantrekkelijk te maken om lang te verblijven en het blijkt dat het helpt”, aldus een woordvoerder van de NS.

Ook op andere stations in onder meer Den Haag wordt om dezelfde reden klassieke muziek afgespeeld.

Continue Reading

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: