Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Achterklap

Quinsy Gario heeft de lak aan Nederlandse marinehulp in Sint Maarten

Screenshot met citaat van Quinsy Gario.

Quinsy Gario, een bekende ‘anti-zwarte piet’ activist heeft alweer bij miljoen Nederlanders het bloed doen koken. De man is kennelijk niet blij met de Nederlandse hulp, want de marine mag niet optreden tegen de plunderaars op het eiland Sint Maarten, ook eet de marinemensen beter dan hulpbehoevenden op het eiland, aldus Gario. Het eiland is zwaar getroffen door de orkaan Irma, 40.000 inwoners hebben hulp nodig bij heropbouw en sommigen hebben een medische consultatie nodig. De activist en kunstenaar van het project ‘Zwarte Piet Is Racisme’ zette zijn negatieve opmerking openbaar op Twitter, hij schrijft: “De mariniers die hard moeten optreden zullen vandaag beter eten dan de velen die op zoek zijn naar eten waar zij tegen moeten optreden.”

Maar daar was de dienstdoende communicatieadviseur van Koninklijke Marine niet mee eens. Alex Kranenburg reageerde op gepaste wijze op de tweet van Gario, het luidt: “Terwijl jij hier op Twitter aan de zijlijn gemakkelijke en vage verwijten maakt, staan zij daar 24/7 klaar om de mensen te helpen.” doelde Kranenburg op zijn collega’s in Sint Maarten en andere Caribische eilanden. De reactie van Alex Kranenburg is in zeer korte tijd populair is geworden op de sociale media, vele mensen zijn lovend over de gepaste reactie van Kranenburg.

More in Achterklap

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: