Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Moskou ontkent bestoken prowesterse milities

Russische straaljagerMOSKOU (ANP/RTR) – Rusland ontkent dat het in de Syrische provincie Deir al-Zor prowesterse milities heeft aangevallen. Het ministerie van Defensie meldde dat Russische gevechtsvliegtuigen alleen strijders van Islamitische Staat (IS) hebben aangevallen en dat de Amerikanen vooraf waren geïnformeerd over de luchtoperatie.

Het Pentagon had zaterdag gemeld dat de Russen met luchtacties de prowesterse Syrische Democratische Strijdkrachten (SDF) hadden aangevallen ten oosten van de rivier Eufraat. De Koerdische en Arabische milities van de SDF maken deel uit van de coalitie die onder leiding van de Amerikanen tegen IS vecht. De SDF liet weten dat zes van hun strijders door de Russische aanval gewond waren geraakt.

Volgens het Pentagon wisten de Russen dat SDF-troepen en hun adviseurs zich in dat gebied ophielden.<

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: