Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Aangifte tegen politicus Sint-Eustatius

2017-09-29 10:34:04 DEN HAAG – Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken bij aankomst op het Binnenhof voor de wekelijkse ministerraad. ANP BART MAAT

DEN HAAG (ANP) – De overheid doet aangifte tegen een politicus op het eiland Sint-Eustatius, die Nederlandse militairen dreigt te vermoorden. ,,Die is helemaal gek geworden. Er wordt aangifte gedaan”, aldus minister Ronald Plasterk (Koninkrijksrelaties).

Dagblad De Telegraaf meldde eerder vrijdag dat politicus Clyde van Putten in een speech Nederlandse militairen dreigt te doden en op straat te verbranden, mochten die naar het eiland komen. Van Putten, een partijleider, wil niets weten van Nederlandse inmenging en strijdt voor meer autonomie. Het is onduidelijk of Van Putten ook doelde op militairen die komen helpen na bijvoorbeeld een orkaan.

Nederland stuurde onlangs militairen naar de bijzondere Nederlandse gemeenten Sint-Eustatius en Saba en naar het land Sint-Maarten na de orkaan Irma.

Continue Reading
Advertisement

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top