Connect with us

Nieuws.org

Nieuws

Feyenoord-supporters twitteren verschrikkelijke plaatjes met jodenhaat

Er is ophef op de sociale media ontstaan over een paar foto’s. Aanstaande zondag staat weer Feyenoord – Ajax op het programma, dus bedachten Feyenoordsupporters ludiek te zijn om de meest verschrikkelijke foto’s te gaan twitteren met holocaust-slachtoffers uit de ‘Tweede wereldoorlog’. Maar ze krijgen de hoon uit de hele wereld.

„Toen 020 nog maar 1 ster had”, op 1 van de foto’s. Twee jonge jongetjes, met allebei een gele jodenster op hun borst. De twee, Avram (5) en Emanuel Rosenthal (2) werden in 1944, kort na het nemen van deze foto vermoord in Litouwen. Zakenman Erik de Vlieger noemt de foto’s verschrikkelijk, op Twitter krijgt De Vlieger veel bijval. Ondertussen pikken de Israelische media het nieuws op, en weer staat rivaliteit tussen de twee Nederlandse voetbalclubs weer heel slecht op in het nieuws.

Advertenties

Meer in Nieuws

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: