Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Politie gebruikt drones in Oost-Nederland

2016-04-11 19:10:49 LISSE – Eigenaars van drones testen in de buurt van luchthaven Schiphol geofencing, een technologie die moet voorkomen dat drones kunnen opstijgen op plaatsen waar dat niet mag. ANP BAS CZERWINSKI

APELDOORN (ANP) – De politie gaat per direct drones inzetten bij ernstige verkeersongelukken of op plaatsen delict. Het betreft een proef in Oost-Nederland. Als deze succesvol is, dan volgt een verdere invoering elders in het land, aldus een woordvoerder van de Landelijke Eenheid.

De bedoeling is dat met de mini-helikopters overzichtsbeelden gemaakt kunnen worden die nuttig zijn bij opsporings- en onderzoekswerk. Volgens de woordvoerder levert de inzet van een drone voordelen op ten opzichte van een gewone politiehelikopter. ,,Je neemt ze makkelijk mee, dus ze zijn efficiënt en makkelijk.”

De proef wordt uitgevoerd door vijf mensen van de Landelijke Eenheid die onlangs hun vliegbrevet voor het vliegen met een drone hebben behaald. Later dit jaar volgen nog eens zeven agenten van de eenheid Oost-Nederland, die nu hun 22 weken durende opleiding beginnen.

Continue Reading
Advertisement

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top