Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Domien gaat opnieuw het Glazen Huis in

APELDOORN (ANP) – 3FM-dj Domien Verschuuren (29) neemt zijn intrek in het Glazen Huis op het Marktplein in Apeldoorn voor de actie Serious Request. Dat is bekendgemaakt op 3FM tijdens het housewarming-feest in Apeldoorn. Het is de vierde keer dat Verschuuren, die op de publieke popzender het ochtendprogramma maakt, het Glazen Huis in gaat.

Hij krijgt gezelschap van twee debutanten: collega-dj’s Angelique Houtveen (31), die op doordeweekse dagen programma maakt tussen 14.00 en 16. 00 uur, en Sander Hoogendoorn (29). Hij presenteert maandag tot en met donderdag tussen 18.00 en 21.00 uur

Onder het motto ‘Breng ze weer samen’ wordt met de verzoekplatenactie in de week voor kerst geld ingezameld, waarmee het Rode Kruis verscheurde gezinnen kan herenigen. Volgens de hulporganisatie zijn wereldwijd 4 miljoen ouders en kinderen elkaar kwijtgeraakt door een ramp of oorlog.

Dalende opbrengst

Dit jaar zitten er weer drie dj’s in het Glazen Huis. Vorig jaar in Breda waren het er voor het eerst maar twee (Domien Verschuuren en Frank van der Lende), maar dat ging volgens velen ten koste van de dynamiek. In de glazen studio maken de dj’s 24 uur per dag live radio, terwijl ze zitten opgesloten en geen vast voedsel mogen consumeren. Ze ontvangen er ook gasten. Luisteraars kunnen een plaat aanvragen in ruil voor een donatie en er worden ook spullen geveild.

De opbrengst van Serious Request laat de laatste jaren een dalende lijn zien, sinds het piekjaar 2012 (13,8 miljoen euro). Vorig jaar bracht het inzamelingsevenement in Breda (tegen longonsteking) ruim 8,7 miljoen euro op. Daarvan was maar liefst 2,5 miljoen euro toe te schrijven aan de onvoorziene nagellakactie van het doodzieke jongetje Tijn.

Derde vrouw

Volgens een woordvoerster van 3FM gaat de zender de formule dit jaar oppeppen, maar ze wil nog niet zeggen hoe. ,,We zijn een jongerenzender, dus we zijn altijd bezig met vernieuwing.”

In het dertienjarig bestaan van Serious Request is het pas de derde keer dat er een vrouw in het Glazen Huis plaatsneemt. De eerste was Claudia de Breij in 2004, in 2009 gevolgd door Annemieke Schollaardt.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top