Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Doodsbedreigingen voor bestuur Sinterklaascircus in Rotterdam


De zelfbenoemde activisten hebben de organisatie van het sinterklaas-circus in de wijk Sparta in de wijk Spangen online en offline bedreigd. Op Facebook werd er online gedreigd om het circustent in de fik te steken. Bij de opening van het feest werd er gedreigd om een zwarte piet te bekogelen met eieren aldus de organisator, maar tot echte confrontatie met eieren kwam toen niet toen de zwarte piet voor de zekerheid niet naar buiten mocht gaan omdat de tegenstanders buiten klaarstonden. Volgens een activist had het circus maar moeten aanpassen, dus een roetveeg-piet in plaats van een zwarte piet. De organisatie van het kinderfeest had de aanpassing niet gedaan terwijl Rotterdam kort daarvoor een afspraak had gemaakt om de ‘zwarte piet’ op stoomboot terug naar Spanje te sturen. Na twee dagen heeft de organisatie besloten om te kappen met het feest voor kinderen wegens vele bedreigingen.
Dorien Visser

Continue Reading

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top