Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Protest gepland bij intocht Zwarte Piet

DOKKUM (ANP) – De actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) gaat een protestactie houden bij de landelijke intocht van Sinterklaas, volgende week zaterdag in Dokkum. De actie wordt voorafgegaan door een ‘mars voor beschaving’. Het geheel is aangemeld bij de burgemeester van de Friese gemeente Dongeradeel – waar Dokkum onder valt – en bij de politie.

Nederland, met uitzondering van Amsterdam, houdt vast aan de ,,racistische karikatuur” van Zwarte Piet, en die is een reflectie van dieper liggend racisme, aldus KOZP. De groep pleit voor een ,,inclusief sinterklaasfeest en een samenleving zonder racisme”.

Op Facebook laat KOZP weten dat het een vreedzaam protest wordt. Deelnemers wordt uitdrukkelijk gevraagd ,,de strijdbijl thuis te laten” en niets te doen dat tot agressie of rellen kan leiden.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: