Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Airbnb moet stoppen met verwerken BSN

Airbnd screenshot

2015-04-07 13:47:34 HAARLEM – Advertenties op de website van Airbnb op een smartphone. Via de huizenverhuursite (online marktplaats) kunnen woningen tegen een gunstig tarief tijdelijk worden verhuurd en gehuurd. ANP XTRA REMKO DE WAAL

AMSTERDAM (ANP) – Vakantieverhuurplatform Airbnb stopt met het verwerken van burgerservicenummers (BSN). Dat gebeurt op aandringen van de Autoriteit Persoonsgegevens. Airbnb verwijdert het BSN uit alle digitale kopieën van paspoorten, ook die eerder zijn verzameld, aldus de privacywaakhond. Om een huis te huren via Airbnb moeten mensen een kopie van hun paspoort uploaden.

Bij de AP kwamen rond de honderd signalen binnen van Nederlanders over onrechtmatig gebruik van hun BSN. Het nummer is uniek en herleidbaar tot de persoon. Onzorgvuldig gebruik kan leiden tot misbruik van persoonsgegevens en identiteitsfraude. Organisaties buiten de overheid mogen het BSN alleen verwerken als zij hiervoor een wettelijke basis hebben.

Continue Reading
Advertisement

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: