Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Internet

Flash bijna uitgestorven in Chrome-browser

Google heeft bekend gemaakt dat Flash steeds minder wordt gebruikt door websitebouwers en adverteerders. Een pagina met flash-content is van 80% in 2014 gedaald naar 8% dit jaar in Chrome-browser.

In 1996 zag Macromedia Flash zijn eerst levenslicht en 24 jaar laten is flash op sterven na dood. In juli vorig jaar bezocht nog 17 procent van de Chrome-gebruikers op desktop dagelijks een website met flash. Een verklaring van de daling kan zijn dat veel adverteerders en video’s steeds vaker gebruik maken van HTML5, terwijl daarvoor eerst Flash werd gebruikt. Adobe breng alleen nog eventuele updates uit voor flash wanneer veiligheid in geding is. De software wordt in 2020 helemaal uitgefaseerd. Ander concurrentie zoals Edge en Firefox blokkeren ook steeds vaker flash in hun browsers.

Bron.

Continue Reading
Advertisement
You may also like...

More in Internet

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top