Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Netflix gaat in 2018 ruim 700 films en series lanceren

Netflix breidt eigen content uit

NetflixHet wordt een hoop slapeloze nachten worden voor alle Netflix-abonnees. De Amerikaanse streamingdienst is vanplan om dit jaar zevenhonderd ‘Originals’ uit te brengen. Dat zei Netflix-CFO David Wells op 24 februari tijdens de Morgan Stanley Technology, Media & Telecom Conference. Netflix trapt de gas in omdat concurrenten ook niet stil zitten – Apple gooit dikke miljard dollar om eigen films te produceren, en Disney kocht eind vorig jaar 21 Century Fox om te concurreren met Netflix. Ruim 8 miljard dollar heeft Netflix ervoor over om eigen films zoals The Cloverfield paradox en The Outsider te produceren. Zo veel geld, allemaal om huidge klanten op het platform van Netflix te houden en nieuwe klanten aan te trekken. Zo is de streamingsite minder geld kwijt aan licentiekosten voor films en series van derden.

“We blijven nieuwe content toevoegen, zo blijven we groeien”, – David Wells. Dat kunnen wij alleen maar toejuichen, al moeten we ons afvragen of er kwaliteit zal kunnen blijven geleverd worden… 700 nieuwe ‘Originals’ in een jaar.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top