Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

China verandert in Orwells 1984 land

China heeft sinds enkele jaren een sociaal bonussysteem voor alle inwoners van het land. Wie aan de regels van de communistische partij krijgt bonuspunten op zijn/haar digitale paspoort waarmee je kortingen kan krijgen op allerlei diensten. Het heeft ook een negatieve keerzijde, met een digtale paspoort wordt een persoon continu in de gaten gehouden door de overheid of zij of hij wel aan de regels houdt. Wie regels overtreedt krijgt minpunten, wie teveel minpunten op zijn digitale paspoort heeft krijgt steeds minder toegang tot de diensten in het land, en wordt langerzamer hand uitgesloten van het sociale leven. De camera´s, GPS-diensten en andere digitale tools om de inwoners van China te volgen werken 24 uur per dag. De overheid weer meer over een burger dan de burger zelf. De voorspellende weergaven van 1984 van George Orwell is in China doodnormaal.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top