Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Twitter laat zijn slechte kant zien in aanloop naar Europese verkiezingen

Tweet is niet toelaatbaar tenzij in beroep gaan of moet verwijderd worden

Twitter laat zijn slechte kant zien in aanloop naar de Europese verkiezingen op 23 mei. Het is bekend dat technologie bedrijven actiever moet optreden tegen verspreiding van nepnieuws via de sociale media. Facebook en Google zijn al vaker op de vingers getikt door zowel Europese en Amerikaanse commissies, ook Twitter hoort bij de twee grote broers in de beklaagdenbank.

De sociale media website censureert hoofdredacteur Bart Nijman wegens eurosceptische stemadvies. Volgens Twitter bevat de tweet van Nijman misleidende informatie volgens hun richtlijn (Zie screenshot hieronder). Sinds kort heeft Twitter ook een kliklijn voor nepnieuws waarvan gretig misbruik wordt van gemaakt om meningen te censureren zodat andere informatie beter in hun straatje past en toevallig is het binnenkort verkiezingen voor de Europese Unie op 23 mei.

Momenteel krijgt Bart Nijman veel bijval van andere twitteraars op de website door hashtag #ItsTime te kapen.

Twitter censureert Bart Nijman

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top