Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Studie wijst uit dat wekelijks seks kans op overleven na hartaanval verhoogt

Meer seks is goed!

Auto seksActief seksleven verhoogt kans op overleven na een hartaanval. Dit is een conclusie uit het onderzoek van de Universiteit van Tel Aviv en het Shaare Zedek Medical Center in Jeruzalem. De studie is gepubliceerd in The American Journal of Medicine.

Ruim 1120 patiënten werden onderzocht. Ze hebben hartaanval gehad en waren jonger dan 65 jaar. Het onderzoek begon vanaf de jaren negentig en vond een “omgekeerde relatie” tussen seksuele activiteitsfrequentie en overlijden, waarbij werd opgemerkt dat niet alleen de frequentie van geslachtsgemeenschap eerder aan een incident correleerde met lagere sterftecijfers, maar dat de frequentie van seksuele ontmoetingen na de hartaanval ook leek te zijn gekoppeld aan langdurige gezondheid.

Mensen die een hartaanval hadden overleefd en die die eenmaal per week seks hadden, hadden een 37 procent lager sterftecijfer dan degenen die zich van seks onthielden na een hartinfarct. Dit daalde tot 33% onder degenen die vaker seks hadden en 28% onder degenen die minder dan eenmaal per week geslachtsgemeenschap hadden.

Het is echter onduidelijk of geslachtsgemeenschap de enige oorzaak is van een lager sterftecijfer. Het is goed mogelijk dat mensen die actief bezig zijn met seks in het begin gezonder zijn

“Hoewel gebruikelijke seks deel uitmaakt van gezond ouder worden, zouden mensen niet het gevoel moeten hebben dat ze seks moeten hebben om te proberen langer te blijven leven,”

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top