Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Cool

Bill Gates toont belangstelling Nederlandse boot

Diverse Engelse media als Sunday Telegraph, The Guardian en Engadget berichtten dat Microsoft-oprichter Bill gates een Nederland waterstofjacht Aqua heeft gekocht. De boot zou op waterstof kunnen varen. De steenrijke miljardair zou 500 miljoen pond (560 miljoen euro) neergeteld hebben voor het schip van Nederlandse maker Sinot. De Nederlandse bootbouwer heeft vandaag laten weten dat ze geen boot hebben verkocht aan Gates.

Het Aqua schip zou met waterstof en brandstofcellen tot 4MW aan stroom kunnen opwekken. In het jacht zit een batterij van 1,5MWhr waarmee verschillende elektromotoren worden aangedreven. Het jacht een kleine 7000 kilometer afleggen. De maximale snelheid is 17 knopen, zo’n 32km/u, en de kruissnelheid bedraagt 10 tot 12 knopen.

https://www.youtube.com/watch?v=fCoU617GJG8&feature=youtu.be

Continue Reading
Advertisement

More in Cool

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top