Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Lifestyle

Citytrip naar Londen deze winter!

Eens in de zoveel tijd is het hartstikke leuk om een stedentrip te doen. Het voordeel van een stedentrip is dat dit eigenlijk in een weekend makkelijk te doen is, dus je hoeft hier niet eens per se jouw vakantiedagen voor op te nemen. Een stedentrip naar Londen is hiervoor zeker een aanrader en vooral in deze tijd van het jaar is het gezellig Londen vanwege kerstversieringen. Waarom deze citytrip een aanrader is ga je hier verder lezen!

Reizen naar Londen
Als eerste is er voldoende keuze om naar Londen af te reizen. De snelste methode is natuurlijk met het vliegtuig. Let hier wel op naar welk vliegveld je vliegt. Er zijn in totaal zes vliegvelden in en om Londen; Heathrow, City Airport, Gatwick, Stansted, Luton en Southend. Vanaf de vliegvelden die wat buiten Londen liggen is het vervoer richting Londen wel goed geregeld, dus dat moet het probleem niet zijn. Met het grote aantal vliegvelden gaan er dagelijks veel vluchten richting Londen. Het is dus makkelijk te vergelijken op welke tijdstippen, prijs en locatie de beste vlucht voor jullie gaat zijn.

Nu is het zo dat mensen met bijvoorbeeld vliegangst liever geen gebruik maken van het luchtruim. Gelukkig voor hen zijn er nog andere opties. Denk hierbij aan de trein. Dan duurt het ongeveer vijf uur voordat je in hartje Londen bent. Wil je liever met de auto gaan? Ook geen probleem. Met de auto kost het je ongeveer zes uur om in Londen te komen. Op deze route maak je gebruik van de ferry om de oversteek vanuit Duinkerke naar Dover te maken. Deze oversteek duurt zo’n twee uur. Als je liever niet zelf rijdt, maar toch de oversteek wilt maken kan je er ook nog voor kiezen om een touringcar te gaan, er zijn dus genoeg opties om in Londen te komen!

Bezienswaardigheden tijdens de stedentrip in Londen
Eenmaal aangekomen in Londen gaat de stedentrip pas echt beginnen natuurlijk. De wereldstad heeft enorm veel te bieden qua bezienswaardigheden en hieronder hebben we een kleine opsomming gemaakt welke tijdens het bezoek aan Londen zeker niet overgeslagen moeten worden!

Buckingham Palace
Dit zal toch wel één van de bekendste bezienswaardigheden in Londen zijn. Het is de officiële woning van de Koningin van Engeland en het paleis wordt jaarlijks door miljoenen toeristen bezocht. Als jij tijdens het bezoek een glimp van de koningin zou willen vangen, kijk dan eerst of deze daadwerkelijk aanwezig is. Dit werkt natuurlijk niet zo dat je even aan kunt bellen met de vraag of de koningin thuis is, maar als de Koninklijke vlag op het dak wappert is zij aanwezig. Is zij niet aanwezig, dan is de Union Jack te zien.

London Eye
De London Eye is het grootste reuzenrad ter wereld. Het is 135 meter hoog en het geeft je dus een fantastisch uitzicht over Londen. Het reuzenrad werd gebouwd voor de viering van het millennium, maar door het grote succes van het reuzenrad is deze blijven staan. Een ritje duurt een half uur en zoals gezegd heb je tijdens de rit een mooi uitzicht op bijvoorbeeld de Big Ben en Westminster Abbey. De rijen voor het reuzenrad zijn vaak wel erg lang, dus je doet er verstandig aan om vooraf online al kaartjes te kopen.

Tower of London
Wat eerst het koninklijk paleis was werd daarna verbouwd tot gevangenis. In deze gevangenis vonden veel executies plaats. Tegenwoordig is het omgebouwd tot museum waar kroonjuwelen en wapens tentoongesteld worden. De Tower of London heeft een rijke historie en is hierdoor ook een onmisbare bezienswaardigheid.

Tower Bridge
Na het bezoek aan de Tower of London kan je gelijk doorlopen naar de Tower Bridge, deze liggen namelijk niet ver van elkaar verwijderd. Het is ook een enorm populaire bezienswaardigheid en als je bij de brug aankomt zal je dit vast wel kunnen begrijpen. Het is een imposante brug welke nog steeds open kan. Dit proberen ze echter wel tot een minimum te beperken en jaarlijks gaat deze dan ook maar zo’n 900 keer open.

British Museum
Het British Museum is ook zeker een aanrader om te bezoeken tijdens de stedentrip. Het is het nationale museum van het Verenigd Koninkrijk en verzameling kunst behoort tot een van de grootste collecties ter wereld. Je vindt hier een breed scala aan oudheden, maar ook zeker kunstvoorwerpen uit de modernere tijden. Jaarlijks trekt het museum zo’n zes miljoen bezoekers.

Natuurlijk zijn er nog veel meer bezienswaardigheden die je kunt bezoeken tijdens de stedentrip in Londen, maar hierboven zijn een aantal toppers uitgekozen. Andere bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de Big Ben, Westminster Abbey, Kew Gardens, Tate Modern, St. Pauls Cathedral en ga zo maar door! Zorg ervoor dat je vooraf duidelijk selecteert wat je allemaal wilt gaan zien tijdens de stedentrip, dan weet je zeker dat je alles er uit zal halen!

Vervoer tijdens de stedentrip in Londen
Londen is een enorm grote, drukke stad. Zeker als je meer richting het centrum van Londen gaat neemt de drukte op de weg toe. Gelukkig zijn er genoeg opties om jezelf te vervoeren. Er rijden voldoende taxi’s en het openbaar vervoer is goed geregeld in de wereldstad. De taxi’s zijn de iconische bolhoed taxi’s en als het lampje bovenop de taxi brandt, betekend dit dat ze vrij zijn en je deze dus aan kunt houden. Deze taxi’s rijden altijd op de meter en beginnen bij £1,40.

Toch zal de snelste manier van verplaatsen met de metro zijn. Zeker bij lange afstanden is het ondergrondse vervoersmiddel enorm snel en makkelijk in gebruik. De metro wordt ook wel “The Tube” genoemd. Zorg er wel voor dat je op de gunstige tijden gaat reizen. Het kan tijdens de spitsuren namelijk enorm druk zijn. Het is dan vaak niet prettig om gebruik te maken van de metro.

Ook kan je ervoor kiezen om met de bus te gaan. Net zoals de taxi’s herkent iedereen de rode dubbeldekkers uit Londen wel. Net zoals in Nederland is het gebruik van de bus eenvoudig, maar in de drukke tijden kan het wel zijn dat je er langer over doet dan aangegeven staat. Houdt hier dan ook zeker rekening mee als je op tijd ergens zou moeten zijn.

Overnachting tijdens de stedentrip in Londen
Natuurlijk wil je lekker overnachten in Londen en voor elk budget is er wel een juiste locatie om te overnachten. Zo zijn er dure hotels te vinden en mooie appartementen die gehuurd kunnen worden. Maar als het budget minder groot is zijn er nog voldoende opties om de overnachtingen te regelen. Door de hele stad vind je er bijvoorbeeld goede hostels of ga op zoek naar een Bed & Breakfast. Er zijn het gehele jaar door voldoende opties om een goede verblijfplaats te vinden in Londen.

Eten en drinken in Londen
Bij de onvergetelijke stedentrip naar Londen hoort natuurlijk ook lekker eten en drinken. Gelukkig zijn er voldoende barretjes en restaurants waar jij kan genieten van de Engelse pinten en keuken. Als jij meer wilt komen te weten over de Engelse keuken, kan je ervoor kiezen om de Food Tour te doen. Je wordt dan door de stad mee genomen en krijgt allerlei verschillende etenswaren te proeven. Honderd procent zeker een aanrader!

Zoals je ziet is er genoeg te doen tijdens de stedentrip in Londen. Je kunt vooraf veel informatie opzoeken wat je allemaal wilt gaan doen en wat de leukste barretjes zijn, maar stel jezelf open om allerlei nieuwe ervaringen op te gaan doen. Op die manier beleef je Londen weer van een hele andere kant. Alvast veel plezier in Londen en een veilige reis!

More in Lifestyle

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top