Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Spanje en Italië ziedend op Premier Rutte

Alsjeblieft! Geef die Italianen en Spanjaarden niet dat geld!

Mark Rutte in gesprek met vuilnisophaler
In Italie en Spanje zijn mensen verontwaardigd over optreden van Mark Rutte. De Premier van Nederland bezocht gisteren een afvalverwerkingscentrum in Den Haag. Terwijl de premier zijn ronde deed, riep in een vrachtwagenchauffeur iets over geen cent naar Italie en Spanje. Het NOS nieuws maakte reportage en zond het nieuws uit inclusief de verbale communicatie tussen Premier Rutte en de vuilnisophaler. De premier reageerde laconiek en ging vrolijk verder. Diverse mediakanalen als Spaanse La Sexta en Italiaanse Il Tempo pikte het nieuws op en spreken van schande. De beide landen willen Eurobonds ofwel Coronabonds, dat zijn leningen waaraan geen voorwaarden zijn gebonden. Diverse landen waaronder Nederland willen uitdrukkelijk geen Eurobonds voor landen die getroffen zijn door het Coronavirus. De minister Hoekstra was de gebeten hond toen Nederland zich hard opstelde. Ook Finland, Zwitserland en in mindere mate Duitsland zijn uitdrukkelijk tegen leningen zonder voorwaarden voor Zuid-Europese landen.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: