Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Mythe over 5G netwerk en brandend staalwol is ontkracht

Op de sociale media gaat een video viraal over een iPhone en 5G netwerk verbinding. In het filmpje legt een man de werking van 5G uit in combinatie met staalwol. De staalwol ligt in een kring en de man legt in de kring de iPhone telefoon. Hij belt het telefoonnummer van diezelfde iPhone waarna de staalwol in brand vliegt. De videomaker wil hiermee zeggen dat 5G levensgevaarlijk is. Helaas voor de videomaker is het verhaal ontkracht als nepnieuws.
Dit is het filmpje dat rond gaat op sociale medianetwerken als Facebook, Twitter en Instagram.

Een Youtuber van blognetwerk PhoneArena heeft onderzocht of het filmpje van brandende staalwol veroorzaakt door 5G verbinding van iPhone wel echt is. De conclusies waren dus niet echt verrassend te noemen. Achter de houten plaat waarop de iPhone en staalwol ligt, heeft de videomaker in zijn geniep bedrading gemonteerd met aansluiting aan een batterij. Zodra de iPhone gebeld wordt door een andere telefoon, drukt de videomaker op datzelfde moment het knopje in om de staalwol in brand te steken door een batterij achter de houten plaat. Tenslotte heeft Apple 5G introductie voor iPhone voorlopig uitgesteld valt het te lezen op Tweakers. Dus de telefoon in de video ondersteunt dus geen 5G netwerk. Het verhaal is dus debunked als fakenews.

iPhone Burning Steel Wool Video is Fake (Debunking)

Continue Reading

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top