Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Rellen in VS na dood George Floyd door politiegeweld

Eerder deze week werd Afro-Amerikaan George Floyd gearresteerd door de politie van Minneapolis en diens arrestatie ging bepaald niet zachtaardig. Met een knie op de nek schreeuwde Floyd dat hij geen lucht kreeg. Even later verleed de arrestant. De agent die met zijn knie op de nek van Floyd zat is momenteel met drie agenten uit functie gezet en er wordt een onderzoek gedaan door FBI. Inmiddels is het complete chaos in Minneapolis, ondanks coronavirus gaan de demonstranten de straten op om te protesteren tegen politiegeweld. Inmiddels heeft de woede tegenover de politie ook andere Amerikaanse steden bereikt als Ney York en Los Angeles. Tijdens de rellen is een dode gevallen, mogelijk neergeschoten door een winkeleigenaar van een Pawn-shop. Her en daar vallen gewonden wat de woede onder burgers vergroot. Het is een gigantische conflict in USA gaande, terwijl het COVID-19 virus nog niet weg is, waardoor tweede opleving van pandemie op de loer ligt

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: