Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Jongeren hebben een nieuw drankspelletje ontdekt

Er is een drankspel wat gespeeld wordt onder jongeren waarin er bierdoppen in een glas bier worden gegooid. Als de bierdop in het glas komt moet iemand dit glas opdrinken. Het gevaar van dit spel is dat naast het bier ook de bierdop wordt opgedronken. De dop kan vast komen te zitten in je slokdarm of in je maag. Aangezien de doppen groot en scherp zijn kan dit schade veroorzaken aan het weefsel van de slokdarm en de maag. De afdeling endoscopie heeft afgelopen weken al meerdere bierdoppen moeten verwijderen uit een lichaam van een jongere laten ze weten via Instagram.

Wat gebeurt er als je toch een bierdop inslikt en daarna naar het ziekenhuis moet? Als er een dop in je slokdarm of maag zit moet deze eruit gehaald worden met een gastroscoop. Met een scoop wordt er geprobeerd met een netje of een lis het dopje te pakken. Als er beet is wordt het bierdopje via de mond er weer uit gehaald.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top