Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Nieuws

Acht doden en vele gewonden Astroworld Festival in Houston

Bij gedrang op een festival in Houston (Texas) zijn zeker acht mensen om het leven gekomen. Ook zijn er volgens de lokale autoriteiten zeker 23 mensen naar het ziekenhuis gebracht; elf van hen zouden getroffen zijn door een hartstilstand. Zo’n 300 mensen hebben meteen medische hulp gekregen.

Uit de hand gelopen mosh pit
Het incident gebeurde rond 21.15 uur lokale tijd op het Festival. Getuigen spreken tegen lokale media van een zware mosh pit: daarbij beuken en duwen mensen vooraan bij het concert om zich heen. Daarop volgend paniek waardoor iedereen ging rennen.

Volgens de brandweerchef ontstond er paniek in het gedrang voor het podium en raakten meerdere bezoekers bewusteloos. Ook bij de ingang van het NRG-Stadion en bij de omheiningen heerste chaos. Er waren zo’n 50.000 fans in en rond het stadion in Houston aanwezig.

Astroworld is een festival dat sinds 2018 wordt gehouden. Travis Scott organiseert het festival, dat dezelfde naam draagt als zijn derde album, in zijn woonplaats sindsdien met grote namen uit de wereld van Hip Hop. Tijdens het optreden van Scott gisteravond verscheen ook rapper Drake op het podium.

More in Nieuws

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top
%d bloggers liken dit: