Connect with us
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

video

El Niño, het extreme weerfenomeen!

Hoewel het schattig klinkt, mag je El Niño niet onderschatten. Het is een weerfenomeen dat zich voordoet in de buurt van de Stille Oceaan en wereldwijd kan leiden tot extreem weer en natuurrampen. Bovendien zal El Niño de wereldwijde temperaturen doen stijgen, mogelijk zelfs boven de gevreesde grens van 1,5 graden Celsius. Er is dus niets schattigs aan El Niño, maar het is wel een complex fenomeen dat we hier in deze video tot in detail zullen uitleggen.

Wanneer El Niño orkaan?

El Niño is geen specifieke datum of tijdstip, maar eerder een klimatologisch fenomeen dat zich op onregelmatige tijden voordoet. Over het algemeen komt El Niño ongeveer om de 2-7 jaar voor, maar er is geen vaste cyclus. Het kan plaatsvinden in verschillende seizoenen en kan een significante impact hebben op het weerpatroon wereldwijd.

Laatse schade door het weerfenomeen
De laatste significante El Niño gebeurtenis vond plaats in 2015-2016 en zorgde voor aanzienlijke schade en menselijk leed over de hele wereld. Tijdens deze gebeurtenis werden verschillende regio’s getroffen door extreme droogte, overstromingen en stormen. Zo werden bijvoorbeeld delen van Zuid-Amerika, Zuidelijk Afrika, Australië en Indonesië zwaar getroffen. De totale schade werd geschat op ongeveer $10-15 miljard en er waren veel slachtoffers te betreuren.

More in video

Advertisement

Trending op Nieuws.org

Advertisement
To Top